Saltar a continguts

El Portal

Navegació

Menú principal

L'opinió dels grups municipals

Imatge de complement
Salvi Nofrarias, portaveu d'ERC
La nova Esquerra davant el 20-N

A pocs dies de les eleccions generals, el portaveu municipal d'ERC defensa l'opció encapçalada per Alfred Bosch i, a la demarcació de Lleida, per Xavier Castellana. Salvi Nofrarias destaca que per primera vegada el Solsonès té possibilitats de ser representat a Madrid.

 

El darrer Congrés Nacional d'ERC va obrir un nou cicle polític i una nova cultura organitzativa. Som i hem estat el partit polític d'aquest país que més té en compte la seva militància i l'únic que escull la Presidència i la Secretaria General per sufragi universal.

Pocs partits poden presumir de tirar endavant un exercici de democràcia interna tan exemplar com el que es va viure a Esquerra Republicana de Catalunya el passat setembre. En un moment que la ciutadania demana més participació en la política, posar també en mans de la voluntat de la pròpia militància del partit l'elecció d'un cap de llista esdevé una bona mostra de democràcia interna.

Esquerra Republicana de Catalunya és la millor eina que té aquest país en el camí de la independència i de la justícia social. Però si volem que aquest instrument respongui a les exigències, als reptes immensos que ens proposem, l'hem de muscular i, a la vegada, fer-lo un instrument àgil i eficaç, aglutinador d'un ampli ventall de sensibilitats, amb la voluntat de ser hegemònic i amb uns objectius diàfans i irrenunciables.

Aquest és el partit de Francesc Macià però també és el partit de Lluís Companys. Aquest és el partit que farà possible un somni que molts anhelem: ser un estat més de la Unió Europea, amb una democràcia exemplar i una societat del benestar homologable a les nacions més avançades de la vella Europa.

Els bons resultats obtinguts per ERC a Solsona i a la comarca ens permeten agafar protagonisme en aquesta nova Esquerra. Així, per primera vegada, el Solsonès podria comptar, amb el Xavier Castellana, amb un diputat a Madrid. Tenim moltes demandes per a fer a l'Estat des del Solsonès, i la millor manera de defensar-les és que sigui algú de la comarca qui les plantegi.

Totes les enquestes donen majoria absoluta al PP i, per tant, les apel·lacions al vot útil no tenen cap mena de sentit. Duran i Lleida serà absolutament prescindible, no els necessitaran per a res. El vot útil de peix al cove és estèril davant la nova conjuntura. Aquells que som defensors a ultrança dels valors democràtics sabem que tots els sufragis tenen el mateix valor. I encara més aquells que serveixen per a fer palès el desig d'un poble a la seva llibertat i a la defensa del que en justícia li pertoca. Davant la majoria absoluta del PP, que fa innecessari qualsevol pacte de CiU amb el PP a Madrid, el vot de defensa ferma de Catalunya és votar ERC-Rcat-Catalunya Sí.