Saltar a continguts

El Portal

Navegació

Menú principal

L'opinió dels grups municipals

Imatge de complement
Esteve Algué, portaveu de CiU
Política i proactivitat

El grup municipal de CiU emplaça l'equip de govern a aplicar polítiques d'austeritat sense partidismes i amb una planificació de futur. En aquest article, Esteve Algué proposa que la "proactivitat" sigui la constant en els debats plenaris.

 

Estem en un moment en què és molt fàcil ferir sensibilitats, ningú gosa dir res per no molestar o per “gaudir” d’una crisi silenciada. Hem de ser responsables de les nostres actuacions, i no tan sols per quedar bé de cara a la galeria. 

Darrerament, únicament i exclusiva sentim a parlar de la crisi global, de les retallades del Govern de la Generalitat que afecten retroactivament les nostres arques municipals. També sentim a dir que l’Ajuntament de Solsona està molt poc endeutat respecte d’altres municipis i que gaudim d’un estalvi net del 3%. Tant a l’hora de parlar com a la d’actuar, pensem que hem d’emmirallar-nos en els millors i no donar la culpa als demés dels nostres problemes. Tots som part responsable del moment que estem vivint i fer-ho millor que els altres no vol dir fer-ho bé, sinó menys malament.

I és per això que em de passar a l’acció. Hem de fer polítiques d’austeritat, d’ajust, de retallades i el que calgui, però a partir d’una anàlisi coherent i sense partidismes. Però també hem de passar a l’acció planificant el futur, amb austeritat i sense perdre la il•lusió i l’optimisme.

Planificar no vol dir crear o apujar taxes pensant que, si cal, després les subvencionarem. Les polítiques de subvencions no ens fan ser competitius. Planificar vol dir pensar com volem que sigui la nostra ciutat d’aquí a uns quants anys, i així poder sortir de la crisi reforçats. I si  volem ser seriosos i conseqüents amb la feina que estem fent, hem de marcar les regles del joc per tal de garantir la igualtat d’oportunitats.

Ben aviat ens tocarà parlar de pressupostos. Esperem que siguem rigorosos i el debat no sigui un parlar constant del que els altres fan o no fan. Esperem que els pressupostos ens marquin una línia d’actuació i la proactivitat sigui la constant en els nostres debats.