Saltar a continguts

El Portal

Navegació

Menú principal

L'opinió dels grups municipals

Imatge de complement
Encarna Tarifa, portaveu del PSC
Incerteses davant la nova situació social

Després de més de tres anys d'entrar en recessió, el país necessita un nou model de gestió econòmica. Ho defensa la portaveu socialista en un article a favor de l'aprimament de l'Administració, però contrari a les retallades en educació i sanitat.

 

Ja fa més de tres anys que va començar aquesta crisi que tot ho domina. En aquells moments, tots vàrem pensar que seria com altres situacions difícils que s’havien donat, i que en cinc o sis anys tot tornaria a ser com abans. Doncs el primer que hem de tenir en compte és que res serà altre cop com havia estat

L’especulació i la cobdícia de molta gent han posat en perill el sistema del qual ens havíem dotat per gestionar la nostra economia. Empreses, bancs i, fins i tot, la mateixa gent del carrer vam abusar de les nostres possibilitats econòmiques. I pensant-nos, il•lusos, que aquella situació de bonança mai s’acabaria, ara hem d’obrir els ulls i adonar-nos que hem de canviar de manera de fer i de pensar, perquè aquesta és la millor manera d’afrontar el futur.

L’economia global s’està resituant, cada país reclama la seva part del pastís, i mentre nosaltres pràcticament no ens movem del punt on ens vam quedar quan va començar aquesta crisi, altres països es beneficien de la situació i creixen ràpidament.

Per aquesta raó, ara toca modificar de manera clara la gestió econòmica del nostre país. Tots coincidim en què les retallades són inevitables, però s’han de produir perjudicant el mínim possible les classes mitjanes, que són les que realment sostenen el nostre estat del benestar. Cal prendre mesures per afavorir la creació de petites empreses, com per exemple fer-los pagar els impostos durant el primer any només en cas que tinguin beneficis.

La inversió en educació tampoc no es pot reduir, ja que les persones poc formades no tindran ni iniciativa personal ni empresarial. Les famílies i els centres educatius han d’impulsar aquesta nova tendència. Els nostres joves no han de voler ser funcionaris, han de perseguir els seus somnis vitals i laborals a més de tenir el suport adequat per fer-ho. Amb la sanitat tampoc no s'hi pot jugar, perquè tenim un sistema sanitari dels millors del món, que proveeix una atenció universal i gratuïta, i seria una llàstima ensorrar-lo. 

Estic convençuda que l’Administració s’ha d’aprimar, i la gestió dels recursos s’ha de fer de manera directa a través dels ajuntaments. Amb un compromís ferm de tothom ens en sortirem, però només si canviem els nostres objectius i ens posem a treballar.