Saltar a continguts

El Portal

Navegació

Menú principal

Més notícies

04/11/2011
Promoció Econòmica concep també el portal de locals com una guia comercial per al turisme
Gonzàlez, Rodríguez i Garriga, en la presentació del portal, el 6 d'octubre Ampliar imatge

El web s’adapta a la tecnologia mòbil i permet cercar qualsevol establiment

Des d'aquesta tardor, les oficines de turisme de Solsona s'encarreguen de fer difusió del web http://solsona.ctfc.cat/mobil/. Tots els visitants que naveguin per aquesta pàgina a través del telèfon mòbil disposen d’un cercador dels establiments comercials de la ciutat classificats per activitat i poden localitzar en el mapa els punts on trobaran l’oferta que s’avingui a les seves necessitats. És la utilitat turística que la regidoria de Promoció Econòmica vol potenciar del portal de locals que s'ha posat en marxa.

“El mèrit d’aquest projecte rau en la seva multiplicitat de funcions i objectius, a banda dels inicials amb els quals es va plantejar”, posa en relleu el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier Gonzàlez. “En temps de crisi es diu que s’ha de potenciar la imaginació, i aquest n’és un exemple clar”. Tot i que la funció principal del portal de locals és facilitar als emprenedors una eina per trobar un local disponible per llogar o comprar, també es pot utilitzar com a guia comercial, ja que recull informació dels 424 establiments oberts a la ciutat.

“Està clar que si busquem fórmules per a la reactivació econòmica i volem facilitar l’obertura de negocis a la iniciativa privada de casa i també de fora, ens hem de dotar d’eines pràctiques, eficients i posades al dia”, afirma l’alcalde, David Rodríguez. El web, al qual es pot accedir per mitjà d’un bàner que s’ha creat a la portada del web de l’Ajuntament de Solsona (www.ajsolsona.cat), ha estat confeccionat per Fermí Garriga, tècnic de l’Àrea de Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb el suport dels tècnics municipals de dinamització comercial i turisme, i s’ha finançat a través de subvencions del SOC i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Els treballs de camp van començar a realitzar-se durant el mandat anterior.

Fermí Garriga pondera el fet que es tracti d’”un projecte viu”, en tant que s’anirà actualitzant constantment des dels serveis municipals amb informació dels locals disponibles i els establiments comercials. El principal apartat del portal és un visor de mapa que permet navegar per tot el municipi i localitzar els locals lliures per a l’obertura de nous negocis i les activitats econòmiques existents. També hi ha un cercador amb els comerços ordenats per activitat. Cadascun dels locals, siguin buits o ocupats, disposen d’una fitxa descriptiva, per bé que no tota la informació completa dels espais disponibles és pública i requereix adreçar-se als serveis municipals.

Lluís-Xavier Gonzàlez assegura que amb aquest nou instrument telemàtic “posem a disposició de l’emprenedor la màxima informació sobre possibles ubicacions per al seu negoci, reduint incertesa”. “És informació indispensable per a tot pla d’empresa”. Igualment, “facilitem als propietaris de locals buits trobar una sortida al seu espai”.

Una eina de promoció gratuïta per als establiments

Des de la regidoria de Promoció Econòmica es convida els establiments i comerços que es trobin en planta baixa que no desaprofitin aquesta eina gratuïta de promoció, i se’ls fa una crida a què enviïn informació actualitzada de la seva activitat, juntament amb unes quantes imatges, a l’adreça dincomercial@ajsolsona.cat. La fitxa per omplir es pot descarregar del subapartat de “Promoció Econòmica” de l’apartat de documents del web municipal.