Saltar a continguts

El Portal

Navegació

Menú principal

Més notícies

09/11/2011
El 'Quarto' dels gegants es convertirà en una de les principals parades turístiques de Solsona
Boix, Rodríguez i Torres, a la casa de la imatgeria Ampliar imatge

A partir del 2012, les rutes turístiques pel nucli antic podran incorporar-hi l'anomenat "quarto" dels gegants, on s'explicarà l'estructura, el simbolisme i la història de la Festa Major i el Corpus solsonins. Les tres parts responsables de la manifestació gegantera, Ajuntament, Confraria de la Mare de Déu del Claustre i Agrupació de Geganters, han signat un conveni per fer possible el finançament i la gestió del local, ubicat al número 37 del carrer de Sant Llorenç.

La intervenció, projectada per l'arquitecte tècnic Jaume Cuadrench, consisteix en el condicionament dels dos locals del "quarto" amb accessos independents des del carrer, intercomunicats per un pas ubicat en la paret mitjgera.

Els treballs d'adequació estan pressupostats en 57.568 euros. L'Ajuntament es farà càrrec de la meitat de l'import a través dels fons del Pla de barris, mentre que l'altra meitat serà sufragada amb 10.000 euros més de les arques municipals i 18.784 de la Confraria.

A banda de proporcionar a la imatgeria, catalogada de patrimoni nacional, un espai en condicions òptimes, el projecte s'ha plantejat perquè compleixi una funció divulgativa. Ciutadans i visitants podran endinsar-se qualsevol època de l'any en les entranyes de la festa a través de plafons amb textos i imatges i figures o peces originals històriques.

Enllaç:  Solsona, la festa